Standen
Wedstrijdverslag team 1
wedstrijdverslag team 2

Wedstrijdverslag 1e team De Zweef 1 - FV United Enschede 1 (2-4)

Maandag 3 september stond ons 1e competitiewedstrijd voor de boeg. De tegenstander is De Zweef 1 uit Nijverdal een goed voetballend team. We begonnen de wedstrijd matig, waardoor De Zweef de meeste kansen in de beginfase kreeg. Uiteindelijk kwamen wij wel met 1-o voor. Maar lang hebben we niet kunnen genieten van de voorsprong, want De Zweef kwam snel op gelijke hoogte, met behulp van de scheidsrechter. Er werd namelijk een zuivere overtreding gemaakt op Faried, maar de scheidsrechter zag daar geen overtreding in en het spel gewoon door mocht gaan. De speler kwam oog in oog met Reynaldo te staan. De bal werd goed in geschoten en Reynaldo had geen schijn van kans om de 1-1 te keren. Na dat moment werden we onrustig en ongeduldig in ons spel en door een foute bal door het midden werden we genadeloos afgestraft 2-1 achter. Maar we kregen wel een opgelegde kans op de 2-2. Door een individuele actie van Marcel zette hij Glenn alleen voor de keeper, maar helaas miste hij compleet de bal.

We bleven knokken voor de 2-2 terwijl Reynaldo met vele reddingen ons in de wedstrijd hield. Uiteindelijk werden we toch beloond voor het harde werken en wij kwamen verdiend op 2-2 terecht. Door een afstand schot van Safar die nog werd gekeerd door de keeper kon Olaf uit de rebound de bal in het doel koppen. Vanaf dat moment was die goal van Olaf het breekpunt van de wedstrijd, wij geloofden er weer in. De bal werd goed en op een hoog tempo rond gespeeld.

De combinaties werden weer opgezocht en we vochten voor elkaar voor een overwinning. Met 3 nieuwe spelers (Adnan, Fahaad en Safar) in het team hebben we het samen goed opgepakt. Met Adnan en Safar is er meer rust achterin, en met Fahaad is er meer aanvalsimpuls.

Er was maar een team dat recht had op een overwinning en dat waren wij. Wij bouwden het uit een kwartier voor tijd naar een 2-4 overwinning en namen de eerste 3 punten mee naar Enschede. Met een terug blik op deze wedstrijd, wat betreft samen werking en het werken voor elkaar komen wij tot het conclusie dat wij dit seizoen nog wel eens hoog kunnen eindigen. Het streven is natuurlijk om kampioen te worden en FV United Enschede naar de 1e klasse te brengen. Maar dat is nog een lange weg te gaan.

Nu maar eerst onze eerste beker wedstrijd vrijdag  7 spetmber tegen altijd goed voetballende Drienerlo 2.
Verslag uitgebracht door Reynaldo

Wedstrijdverslag 1e team Bekerwedstrijd Drienerlo 2 - FV United Enschede 1 (6-4)

Vrijdag 7 september stond ons eerste bekerwedstrijd te wachten tegen Drienerlo 2.
Het altijd goed voetballende team met een fantastische loop vermogen. Wij moesten het deze keer weer afleggen tegen hun, maar wij hebben absoluut niet slecht gevoetbald.
Het geluk liet ons vaak in de steek. Zo kwamen wij te kort bij het afronden wat Drienerlo wel deed.

In de eerste helft kwamen wij naar 10 minuten met een 0-1 achter te staan. Enkele minuten later maakte Fahaad een zeer fraaie doelpunt en maakte het stand weer gelijk. Door onzorgvuldigheid van ons liep de stand steeds meer uit in het voordeel van Drienerlo. Wij gingen de rust in met een 4-2 achterstand.

De tweede helft speelde FV United veel beter. Maar door 2 ongelukkige handsballen, waardoor de spelers een gele kaart bij kregen liep de stand steeds verder uit voor Drienerlo.
Wij kwamen wel weer wat terug, maar he was niet voldoende. De eindstand werd 6-4 voor Drienerlo 2.

Het is jammer, maar wij moeten leren van onze fouten. De volgende wedstrijd zal weer een bekerwedstrijd zijn (de bekerwedstrijden worden gespeeld in een poule systeem) op maandag 17 september tegen BWO 1.
Verslag uitgebracht door Faried

Wedstrijden Seizoen 2008 / 2009

Wedstrijdverslag LZV / Kuipers Haarmode 2 - FV United Enschede 1
De eerste wedstrijd voor dit seizoen is gespeeld.
FV United Enschede 1 heeft maandag 1 spetember zijn eerste competitie wedstrijd gespeeld tegen LZV / Kuipers Haarmode 2. FV United moest hiervoor naar Lichtenvoorde af reizen.
FV United begon de wedstrijd zwak. Hierdoor kon het goed voetbalende team van LZV veel druk zetten op het doel van FV United. Na ongeveer 10 minuten kwam LZV op een 1-0 voorsprong terwijl FV United nog aan het zoeken was hoe hun moesten voetballen. Na ongeveer 15 minuten kreeg FV United meer grip op de westrijd, waardoor er meer kansen onstonden voor hun. Maar de ruststand bleef 1-0 in het voordeel van LZV.
De tweede helft begon FV United steeds beter te voetballen en na 5 minuten spelen scoorde Marcel de 1-1 binnen.
Vanaf dit moment lag het spel weer helemaal open. Er werden van beide kanten veel kansen gemist. De keeper van FV United (Reynaldo) wist zijn team goed op de been te houden door zijn vele reddingen. Op den duur maakte Marcel een overtreding en hij werd hiervoor bestraft door een gele kaart. FV united moest 2 minuten met 4 man spelen. Hier maakte LZV goed gebruik van en maakte een doelpunt. De stand 2-1. Marcel keerde weer de veld in en hij scoorde in de 20e minuut 2-2 binnen en opnieuw lag het spel weer helemaal open. En wederom werden er weer vele kansen gemist door beide ploegen. De paal, de lat, alles werd wel geraakt. Maar er vielen geen doelpunten meer. Het spel was tot de laatste seconde zeer spannend. Het eindstand 2-2.